Tid till annat

  När ni ska bedöma inköpspriset är det mycket viktigt att jämförelsen mellan olika CAM system blir så rätt som möjligt, svårigheten ligger i att förstå vad som ingår i de olika paketen. En enkel fråga är - Vad får jag för pengarna? Vilka optioner behöver jag? Kan jag växa i systemet utan extra kostnader?  töver priset för CAM systemet finns kostnader för serviceavtal som ska täcka support och uppdateringar. Säkerställ att systemet utvecklas - hur ofta levereras en ny version? Sker det regelbundet? Tänk på att då ni använder CAD modeller från er konstruktionsavdelning eller från er kund är uppdatering av CAM systemet helt nödvändig då CAD systemen uppdateras regelbundet. form av support ingår i avtalet? Finns det flera nivåer i serviceavtalet? Vi erbjuder tre nivåer så att ni kan välja den nivå som passar er bäst. Återigen fasta priser är bra för helheten. Se upp med ”gratissupport” om det är gratis är det då verkligen värt något? tn Får vi regelbundna uppdateringar Hur får vLönsamhet är inget som kommer automatiskt, trots en bra produkt, duktiga medarbetare och modern maskinpark. För att bli effektivare och mer lönsamma investerar tillverkande företag mångmiljonbelopp i nya allt mer komplexa NC-maskiner. Ofta är dessa utrustade med ett modernt styrsystem innehållande mängder med funktioner bland annat hjälpfunktioner för att programmera maskinen.

Anser Du att NC-maskinen är den mest lämpliga programmeringsplatsen? Vi gör det inte, vi anser att NC-maskinen ska göra det den är bäst på nämligen producera spånor.

En undersökning gjord bland företag med blandad produktion visade att produktionen i genomsnitt ligger på 40% av tillgänglig kapacitet. I mångt och mycket beroende av yttre faktorer det vill säga maskinen finns tillgänglig men det saknas något för att kunna starta bearbetningen.

Håller Du med oss när vi säger att:

  • ledtider kan vara en konkurrensfaktor
  • programmering på NC-maskinen leder till ökade ledtider
  • manuellprogrammering innebär en ökad risk till fel
  •  

För att säkerställa rätt nivå på kvalitén är det lämpligt att metoden för varje arbetsmoment är känd och väl inarbetad

På samma sätt som bearbetningen i CNC-maskinen blir allt mer automatiserad kan beredningsarbetet i allt högre grad automatiseras genom att ta till vara den kunskap som finns i Ert företag

About Hexagon

Hexagon is a leading developer of software products servicing the woodworking, stone, and metal fabrication industries. As the world's largest provider of CAM software, Hexagon's brand portfolio includes a range of products across these industries.

_usuk it de hu pl se nl za cz sk jp kr cn no es